5. kolo - Velké drama v Jablunkově

01.11.2010 06:16

 

Gardner  -  Freďouši    9:10  (25:26)

 

 

K nejdelší cestě letošní sezony do Jablunkova jsme se vydali opět bez pracovně vytíženého Kuřete. Na hracím místě nás čekal (musím říct že, hodně namotivovaný) nováček nejvyšší soutěže. Byli jsme zvědaví, s jakou hrou na nás domácí vyrukují, jelikož tři výhry z prvních čtyřech zápasů naznačovaly, že se vůbec nemusí jednat o snadný zápas. Do zápasu se šlo v těchto sestavách, které vydržely až do konce.

 

Gardner:  Knop, Jochymek, Kadlubiec a Zwyrtek

 

Freďouši:  Štajgi, Dan, Straky a já

 

Hned od prvních zápasů nám domácí ukazovali, že nám nebudou chtít vůbec nic darovat. První zápas prohrává Dan 2:0, když nemůže najít dably. Naštěstí všichni tři vyhráváme své zápasy (všichni 2:1) a otáčíme na 1:3. Navíc Štajgi přidává další bod a vypadá to, že zlomíme úvodní odpor domácích. Bohužel Dan opět nenachází dably a znova pouští bod soupeři bez vyhraného legu. Já přidávám pátý bod, v zápětí Straky prohrává a stav před čtyřhrami je 3:5 v náš prospěch.

 

Čtyřhru vyhráváme se Štajgim 2:1, když soupeři zavírám ve třetím legu 135. Bohužel Criket se nám nevyvedl, když v rozhodujícím legu stačí Danovi při vedení o 90 bodů zavřít dva středy k ukončení zápasu. Jeden střed byl málo a soupeř musí v dalším kole napsat Danovi 100 na středech. Modrý, červený a modrý střed nastartovává soupeře k velkému obratu.

 

Ten podporovaný možná desítkou hráčů a fandů otáčí dalšími třemi výhrami v řadě skóre na 7:6 ve svůj prospěch. Naštěstí Dan našel konečně první dva dably dne a vyrovnává na 7:7. Hned v dalším zápase vede sice Straky 1:0, soupeř ale zápas otáčí a získává pro svůj tým osmý bod. Já srovnávám stav, přidává se ke mně i Dan a jdeme do vedení 8:9. V posledním zápase se ale nedaří Štajgimu využít vedení 1:0 a soupeř dvěma vyhranýma legama srovnává na 9:9.

 

Do týmové čtyřhry jdeme sice z druhé pozice, ovšem další bod už si nenecháváme vzít. Dan zavírá D8 a odvážíme si po vyrovnaném průběhu zápasu dva body do tabulky.

 

Popravdě jsme nečekali tak kvalitní hru soupeře, který nám ukázal, že jejich postavení v tabulce není náhodné. Výkonnostně vyrovnaný tým nám řádně zatápěl pod kotlem a myslím si, že pokud budou domácí předvádět stejné výkony jako dneska (říkali, že dneska odehráli svůj nejlepší zápas), tak z Jablunkova se body jen tak zadarmo vozit nebudou.

 

Naše body:  Já 3/4, Štajgi 2/4, Dan 2/4 a Straky 1/4. Čtyřhru vy hráváme já se Štajgim.

 

Dalo se očekávat, že všechny zápasy nepůjdou jako po másle a že bodová ztráta jednou přijde. Teď je třeba se soustředit na příští domácí zápas s Virusem a začít znovu naplno bodovat.

Komentáře

2 body dobré

Konik | 04.11.2010

Zdravim všechny od Freda a gratuluji k vítězství.Zbyňo pokud hrali domácí tak dobře jak píšeš,v konečném součtu může být výhra za dva body cenná,no uvidíme.K tomu třetímu vám nejspíš chyběl Kuře,no to víte nejlíp sami.Teď to chce doma naplno bodovat,proto držim palce,jo a v nedělu se má ochladit,tak bacha hoši na nějaký ten Virus! Jinak v neděli na Urale byla k vidění velmi dobrá reklama na šipkový sport,skvělá,možná až moc přátelská atmosféra(na to že se hrálo o 1místo) a hlavně se hráli naprosto fantastické šipky,pro lidi jako já, co mají 3 body průměr na šipku, to byla pastva pro oči,to měl vidět Oťas.Naše áčko jako favorit výhru ustálo,ale Partyzáni hrajou skvěle a Dobroš je mimozemšťan.Zápas jedna radost! Kluci hoj a ať to lítá

Jablukov

BJ | 01.11.2010

Hrají fakt moc hezky, nevím jestli jim to s námi fakt jenom tak sedlo, jak říkali, ale jestli hrají takhle stabilně tak klobouk dolů. Hlavně doma budou podle mě nebezpeční...

Hmm

ajeklid | 01.11.2010

Tak to jste nás teda pěkně napružili před naším nedělním zápasem v Jablunkově!!Pro nás velká neznámá,ale teď,aby jsme tam jeli s obavami....

Přidat nový příspěvek