26. kolo Povinnost splněna

28.03.2010 21:00

 

Frěďouši - Rubín B       12:6

 

V posledním, veledůležitém kole základní části jsme potřebovali doma nutně porazit poslední tým tabulky Rubín B, který nasbíral za celou sezonu pouhé dva body. Na první pohled do tabulky by se mohlo zdát, že půjde o jasnou záležitost, ovšem pod tíhou nutnosti výhry se hraje dost špatně, o čemž ví svoje určitě Kingové. Navíc, jsme nebyli kompletní, když Straky dopředu avizoval, že na poslední zápas nedorazí. Takže naše sestava byla jasná: Kuře, Dan, Pepa a já.

 

V první sérii dvouher se na nás mírně projevovala nervozita z nutnosti výhry, naštěstí jsme v nervózních koncovkách zápasů urvali tři body, když prohrál svůj zápas jenom Kuře. V druhé sérii dvouher stejný osud potkal mě a tak byl stav před čtyřhrami 6:2.

 

Ve čtyřhrách jsme stejně jako minulý týden v Bohumíně nic neponechali náhodě a obě jsme si vzali poměrně s přehledem 2:0.

 

Za stavu 8:2 nám už stačilo z posledních osmi dvouher uhrát dva body, což se podařilo okamžitě, když svůj zápas vyhrál jak Pepa, tak hned na to i Kuře a o bodech bylo rozhodnuto. Následně pak soupeř čtyřbodovou sérií korigoval výsledek, kterou zastavil až Dan a následné já.

 

Zápas to nebyl zdaleka tak jednoduchý jak by se dalo čekat, jelikož soupeř místy ukazoval, že umí zahrát hodně dobré šipky. Jediný větší rozdíl bych snad viděl v důležitých momentech na dablech.

 

K vidění byly některé hezké zápasy, o čemž svědčí pár šestých kol a několik zavření přes sto z obou stran, nejvyšší moje 143.

 

Naše Body:  Dan 3/4, Pepa 3/4, Kuře 2/4 a Já 2/4. Všichni čtyři jsme se podíleli na obou bodech z čtyřher.

 

I když jsme si svou povinnost splnili, museli jsme ještě počkat na to, jak dopadne večerní zápas Ripperů s Kingama, abychom mohli rozluštit tajenku, kdo z nás bude šťastnější a postoupí ze třetího místa do nástavbové části, a kdo bude hrát vyřazovací zápasy o postup do extraligy.

 

Nakonec jsme byli tím šťastnějším týmem my po té, co Rippeři, v jejichž rukách ležely naše postupové šance, porazili Kingy. Náš postup musíme jednoznačně považovat za úspěch, protože po některých zaváháních jsme si poměrně slušně rozehranou sezonu dost zkomplikovali.

 

Jak už jsem se zmínil, zahrát si o republiku by si zasloužilo více mančaftů a na poslední postupové místo si brousily zuby další čtyři kvalitní týmy. Pro tentokrát byl šťastnější náš mačaft.

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek