MR Družstev Valdice

31.05.2010 20:07

 

Na Republiku do Valdic jsme vyrazili už v pátek. Ti, kteří mohli, (já, Pepa a Straky) jsme vyrazili už po obědě, abychom jsme se rozehráli ještě v pátečním zahříváku. Osádka druhého auta (mimo jiné i Kuře s Danem) dorazila na místo až po deváté večer.

 

Když jsme dorazili na místo, byl už rozehraný kvalifikační turnaj o příspěvek na ME do Švýcarska. V něm se dobře prezentoval Dušan Dedek, který obsadil druhé místo a společně se Sedláčkem, Kapucianem a Hoffmanemm mají nárok na dvanáctitisícový příspěvek na ME.

 

Zahřívací turnaj, do kterého se přihlásilo 37 hráčů, vyhrál Oto Zmelík. Naše umístění: já 5., Pepa 5. a Straky 17.

 

Druhý den ráno jsme se na penzionu dobře nasnídali a vyrazili směr Valdice. Věděli jsme, že bude hodně záležet na tom, koho nám los přisoudí do skupiny. Z prvního koše to byla Ložisková mafie Pšov, z druhého Bull Hošťálková, ze třetího jsme šli my, ze čtvrtého Drak Vlčáci Brno a z posledního ČDS Pitbulls Prostějov. Skupina to nebyla zrovna nejjednodušší, ovšem při pohledu na skupinu, do které byli nalosováni Rippeři (z prvního koše) jsme si zase stěžovat nemohli.

 

Hned první zápas byl hodně důležitý pro celý další průběh bojů ve skupině. Drak Vlčáci Brno ve svém středu se dvěma Slovenskými hráči (Marek Polák a Luboš Pivarč) byl náš první soupeř. Zápas to byl vyrovnaný až do stavu 8:8 hlavně díky výbornému výkonu Dana a Kuřete. Bohužel jsme jejich dobrý výkon nepodpořili a rozhodující zápas za stavu 9:8 pro soupeře prohrávám 1:2 a soupeř vítězí 10:8. Vzhledem k vyrovnanému stavu po celý průběh zápasu si myslím, že remíza by byla spravedlivá. Na druhou stranu za tuto prohru nesu největší odpovědnost já, kdy jsem neudělal v singlech jediný bod!

 

Věděli jsme, že ve druhém zápase už musíme bodovat, jestli chceme pomýšlet na postup ze skupiny. Náš druhý soupeř byl Bull Hošťálková s Markem Polachem a Ondrou Plškem. Bohužel soupeř jde před čtyřhrama do vedení 5:3 a už nejsou psychické síly na to se zvednout. Tenhle zápas prohráváme nakonec 5:13 a víme, že postup je už jenom v oblasti teorie.

 

Navíc náš příští soupeř je superligová Ložisková mafie Pšov. Ačkoli až na asi tři zápasy se všechny ostatní hrají poměrem 2:1, konečný stav je stejný jako v zápase s Hošťálkovou 5:13. Tady se jasně projevila větší zkušenost soupeře s těmito zápasy a největší rozdíl byl v jejich psychické odolnosti v důležitých momentech jednotlivých zápasů.

 

V posledním zápase s Prostějovem, šlo už pouze o to, kdo z těchto týmů si odnese černého petra a odejde ze skupiny bez bodu. A tady jsme si už hodně demotivováni vypili kalich hořkosti až do dna. Jestli se nám v předchozích zápasech dařilo alespoň občas něco, tak v tomto zápase absolutně nic a prohráváme i poslední zápas 8:10.

 

Chtěli jsme se porvat o postup ze skupiny, ale výborný výkon Dana po celou dobu turnaje a Kuřete v prvním zápase je k tomu prostě a jednoduše málo. Mizerné výkony ostatních, které se ani trochu nepřiblížili výkonům z ligy, na republiku prostě nestačí!

 

Nakonec jsme se přihlásili alespoň ještě do nedělního prezidentského poháru. V něm jsme narazili ve skupině na Baník Žacléř, Lokálku Hradec Králové a ŠK Cheb. Po výhrách 6:4, 9:1 a 7:3 jsme vyhráli skupinu a ve čtvrtfinále jsme narazili na našeho starého známého soupeře ze skupiny Ložiskovou mafii Pšov. Zápas to byl podstatně vyrovnanější než v sobotu, kdy se rozhodovalo až v posledním zápase, který nakonec vyhrává soupeř 2:1 a celý zápas 6:4. Soupeř postupuje do semifinále a my končíme na pátém místě.

 

Závěrem si musíme přiznat, že nám hodně chyběla častější konfrontace s týmy a hráči na republikové úrovni, protože hlavně v koncovkách zápasů se projevila větší zkušenost soupeřů s těmito zápasy. Navíc štěstí, které jsme si vybrali v závěru ligové sezony, se od nás obrátilo zády a ve spoustě jednotlivých zápasů se přiklonilo k soupeři. Osobně si myslím, že kdyby hned náš první zápas s pozdějším vítězem naší skupiny z Brna dopadl namísto 8:10 naopak (což nebylo vůbec nereálné) vypadaly by naše výkony úplně jinak. Ale tohle je všechno kdyby. My máme zase o pár zkušeností víc a ty musíme příště zúročit.

 

Teď nás čeká chvilku odpočinek od šipek a pak už přípravy na novou sezonu…

Komentáře

MR komentář- oprava

Pepa | 01.06.2010

Omlouvám se kluci ze svého výkonu. Moje pracovní přetížení se odrazilo na mých výsledcích na turnaji. Příště vím, že před MR nesmím tak makat, ale více trénovat.

MR komentář

Pepa | 01.06.2010

Omlouvám se kluci ze svého. Moje pracovní přetížení se odrazilo na mých výsledcích na turnaji. Příště vím, že před MR nesmím tak makat, ale více trénovat.

:-(

BJ | 01.06.2010

Není to Tvá vina. Stejnou vinu nesu i já, protože jsem hrál úplně stejně hrozně. Je to zase zkušenost a ponaučení do dalších sezon. Teď víme, že to co jsme dávali trninku a turnajům letos, stačí na ligu, ale nestačí na republiku. Navíc si myslím, že jsme se ani na republiku nepřipravili, tak jak bylo třeba, samozřejmě vyjma Dana, kterému bychom se měli hlavně omluvit, protože ten jako jediný měl pořádně natrénováno a předváděl nádherné šipky. Takže příští rok tomu musíme dát o 100% víc a bude to o něčem jiném. Nikdo z nás nečekal žádné zázraky, tak si z toho nic nedělej.

Sorry kluci

Dan.S | 01.06.2010

Vynu beru hlavne na sebe protoze jsem hral snad ty nejvetsi sracky s turnaje a mozna i v mem zivote stale jeste nechapu jek mne mohla takhle najednou odejit forma sice jsem nemnel tolik casu na trening kvuli pracovni vytizenosti ,ale to co jsem hral bylo fakt hnuj.
Timto se vam chci kluci omluvit ze jsem nae celorocni snazeni takhle posral a snad jsem si to vybral na hoooooodne dlouhou dobu a uz se mne tohle nestane.

Přidat nový příspěvek