MS PDC 2010

02.01.2010 17:49

 

Jelikož jsem sledoval poměrně pečlivě dosavadní průběh mistrovství světa, chtěl bych uvést pár mých subjektivních postřehů a dojmů z jeho dosavaního průběhu. MS máme už ve fázi semifinále (dneska večer), ale nádherné šipky jsme měli možnost sledovat už od prvního kola, které přineslo některá překvapení v podobě vyřazení některých nasazených hráčů (Wayne Mardle - Jyhan Artut 0:3, nebo Roland Scholten - Steve Hine 2:3). Stejně tak jsme už v prvím kole viděli výborné průměry (Adrian Lewis 106,51 - The Power 102,48, nebo Simon Whitlock 101,02 v zápase výborné úrovně s Colinem Osbornem - 96,86 který měl smolný los, protože co by nasazená jedenáctka narazil na letos skvěle připraveného Australana).

 

Ve druhém kole se přes magickou stovku dostal zase Phil (103,28) který neměl sebemenší problém s Hinem 4:0 a Lewis (103,68) kterému dal v dalším super zápase trochu zabrat Wes Newton (95,26). Další pěkný zápas byl konečnou pro trošku na mistrovství nevýrazného Kinga, co by nasazenou čtyřku, kterého vypráskal 4:2 ve výborné formě hrající Co Stompe 4:2 s průměrem 99.86. Ve druhém kole byly pak ještě třeba "k dívání se" zápasy Whitlock - Jones 4:0, Wade - Van Gerwen 4:2 nebo Tabern - Dubridge, kdy Tabern ještě málem otočil zápas ze stavu 1:3 a  několika matchbalu Dubridge, ale nakonec se mu to nepovedlo a prohrál 4:3. Ve druhém kole se samozřejmě musím zastavit u hozené devítky Barneyho. Na MS PDC se to prozatím povedlo pouze jemu a to už podruhé!!! Zmíněný zápas jsem živě neviděl, ale Barney podle průměru 89,95 asi hrál co mu stačilo a vyhrál 4:0 a 25000 liber.

 

Ve třetím kole už šlo do tuhého a byly vidět stále vyšší průměry. Thorton vzal Philovi první set na mistrovství 4:1, Lewis si pochutnal na Mc Dinovi 4:0, Stompe v jeho dalším výborném představení přehrál Dubridge 4:2, kdy po prvním setu měl průměr 120.

Dál pak postoupili Whitlock, který porazil dalšího nasazeného "bulla" T. Jenkinse, Webster přešel přes Shepherda, Baxter přes Loyda, Barney přes Paintera a Hamiltonovi nestačil ani vyšší průměr v zápase s Wadem, který trestal všechna jeho zaváhání.

 

Ve čtvrtfinále na sebe narazili nejprve bývalý mistr světa BDO Mark Webster proti na turnaji do té doby výborně hrajícímu Co Stompemu. Stompe nezachytil vůbec začátek zápasu a hodně "slušně" hrající Webster si vzal celkem v poklidu první čtyři sety. Pak se teprve Stompe probudil a začal šlapat, ale na více než tři sety v řadě už nestačil a prohrál 5:3.

Po tomto zápase byl podle mě k vidění zatím nekrásnější zápas na MS, do kterého vlétl jako uragán čaroděj Whitlock, který po prvních dvou setech s Wadem (3:0,3:0) měl průměr okolo 40-ti na šipku. Za stavu 3:1 nechal světovou trojku dotáhnout se na 3:3, ale to bylo vše co mu dovolil. Další dva sety (3:0,3:0) které navíc ještě okořenil mimochodem třeba zavřeními 170 a hned na to 150 a byl z toho konečný výsledek 5:3 a průměry 105,37 a 97,29.

Další zápas mě dost zklamal, protože Ronie Baxter Barneymu ani trochu nevzdoroval a s jemu vlastním úsměvem a průměrem okolo 90-ti vyhrál pouze 3 legy z 18-ti a byl z toho výprask 5:0.

A pak už přišlo podle některých předčasné finále MS, kdy na sebe narazili hráči s nejvyššími průměry na tomhle MS. Lewise mi bylo místy až hodně líto, protože to, co s ním strejda udělal, to byl masakr. Pokaždé, když Lewis předvedl vysoký nához, Phil kontroval stejným, nebo pokud to šlo, tak vyšším a když se dostal na doubla tak zavřel. Výborně hrající "chudák" Lewis s průměrem v zápase 103 nevyhrál ani set a jenom čtyři legy!!! V zápase bylo k vidění celkem 19 x 180 a 24x 140+ podotýkám že v 19-ti legách. Taylor s průměrem 107, 37 opět dokázal celému světu, že je šipkařem z jiné planety, a že je asi jasné, do které kapsy poputuje prize money 200 000 liber.

Sobota:

Semifinále best of 11 sets:

Phil Taylor - Mark Webster

Raymond van Barneveld - Simon Whitlock

 

Něděle:

O 3 místo best of 19 legs

Finále best of 13 sets

 

Já osobně bych si přál napínavé finále Taylor - Whitlock, ale necháme se překvapit a uvidíme už dneska a zítra večer jak to nakonec dopadne.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek