MS PDC - Čtvrtfinále

02.01.2011 00:43

 

 

Čtvrtfinále za námi a zase žádná devítka. Jsou před námi poslední tři zápasy těch nejlepších a za námi  vydařené čtvrtfinále s jedním obrovským překvapením.

 

 

Terry Jenkins (93,52) – Wes Newton (91,94)  5:4 (3:0,0:3,1:3,3:2,3:2,0:3,2:3,3:1,3:1)

Tady jsem čekal hodně vyrovnaný zápas a trošku více jsem se přikláněl k tomu, že by mohl postoupit Wes Newton. Popravdě jsem čekal trošku kvalitnější hru Newtona, který si tento zápas prohrál na dablech. On nebyl favoritem tohoto zápasu a byl na něm vidět obrovský respekt z Jenkinse a tatam byla jeho 63% úspěšnost na dablech ze zápasu se Suljovičem, na kterého si věřil. Zlomové momenty zápasu byly koncovky čtvrtého a pátého setu. Oba dva vyhrál Terry, když oba hráči vždy v rozhodujícím pátém legu setu netrefili minimálně sedm šipek dabla. Terry zúročil více zkušeností s těmito těžkými zápasy a hlavně podle mě využil přílišného respektu soupeře.

 

Adrian Lewis (100,03) – Vincent van der Voort (93,17)  5:2 (3:1,3:1,2:3,3:0,3:1,2:3,3:0)

Největší překvapení čtvrtfinále van der Voorta už Lewis mezi poslední čtyřku nepustil. Zápas měl celou dobu pod kontrolou, i když kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby Vincent z kraje zápasu trefoval dably. První dva sety vyhrál Lewis, když Voort po netrefených x šipkách na dabla jenom rozhazoval rukama. Další set byl kořistí Holanďana. Pak ale Lewis utíká do trháku 4:1 a tím už téměř rozhoduje o svém postupu. Voort ještě bere Lewisovi jeden set a pak už Jackpot slaví zasloužený postup do semifinále. Nakonec se mu opět povedlo vyšponovat průměr přes sto i díky výborným dablům.

 

Gary Anderson (102,75) – Raymond van Barneveld (93,79)  5:1 (1:3,3:1,3:0,3:1,3:2,3:1)

 

Večerní program, ve kterém se představili tři mistři světa, začal pro mě nejočekavanějším zápasem čtvrtfinále. Ten by se dal nazvat „one man show“. V životní formě hrající Gary Anderson nedal pětinásobnému mistru světa žádnou šanci. Nevím co se dělo s Garym v prvním setu, kdy měl průměr slabě přes osmdesát. V této fázi zápasu jako by to nebyl on (asi měl úctu k soupeři a nechtěl ho vypráskat s nulou). Po první pauze už ale jasně kraloval zápasu a nepustil Barneyho ani k pomyšlení na zisk setu. Navíc svůj výkon okořenil dvěma náběhy na „devítku“, když se mu ani v jednom případě nepodařilo trefit sedmou šipku. Navíc dobrou bodovku v zápase podpořil 52% úspěšností na dablech.

 

Mark Webster (98,01) – Phil Taylor (101,74)  5:2 (3:2,2:3,3:0,3:1,1:3,3:1,3:2)

A to nejlepší nakonec. Nejhezčí zápas čtvrtfinále byl ten poslední. Potkali se v něm dva mistři světa a podle toho to i vypadalo. Webster, ač byl outsiderem v tomto duelu, tak potvrdil moje slova z předchozích článků o tom, že je na tom výborně jak s formou tak hlavně po psychické stránce. První leg urval pro sebe Webster po Taylorových chybách na dablech. Druhý leg šel za strejdou a třetí zase za Websterem. V tom čtvrtém nastal první zlomový okamžik, kdy Webster proráží Taylorovo podání, podrží si své perfektníma dablama a utíká na rozdíl dvou setů. Power pochopil, že mu už pomalu začíná téct do bot a přeřadil rychlost na jeho nadlidský stupeň. Když už to vypadalo, že zápas vyrovná, Webster znovu proráží Taylorovo podání a jde do vedení 4:2! Power začal opět šlapat a vzal hned Webbymu leg ve které začínal. Kdokoliv jiný by se v těchto fázích zápasu po…., ale Webby si hrál pořád svoje a jakmile se dostal na dabla, tak zavřel. Power dělal co mohl, ale pokud nezavřel do dvanácté šipky při podání Webstera, leg prohrál. Walešan prokázal svou skvělou psychiku a proměnil hned první mečbol, ke kterému ho Power pustil. Výborné průměry obou dvou a Powerovi nestačil k postupu průměr přes sto!!!

 

Navíc ve čtvrtfinále bylo vidět i pár náběhů na devítku po šesti šipkách – Jenkins, Anderson 2X, Lewis, Webster, Taylor, ale bohužel nikomu se nepovedlo více než těch šest šipek, Tak snad v semifinále, které se hraje v neděli na šest vítězných setů…

 

Neděle 2.1.2011
20:40  Mark Webster – Adrian Lewis

Do Lewise teď po Taylorově vyřazení bude vkládat Anglie všechny naděje. A navíc Lewis jako bývalý treningový partner Powera ho bude chtít určitě pomstít. S formou jsou na tom oba dva dobře. Myslím si ale, že budou rozhodovat maličkosti a psychika. Proto pro mě šance  60/40 pro Webstera na postup do finále.

22:30  Gary Anderson – Terry Jenkins

Tak v tomto zápase je pro mě favorit jasný. Terry je sice výborný hráč a prokázal to už hodně krát, ale na to aby porazil Andersona ve formě ve které je, asi mít nebude. Gary se nedostal s průměrem ještě pod sto a Terry přes sto. U mě šance 80/20 pro Garyho.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek