Sezóna začíná

21.09.2010 11:25

 

 

Nová sezona je přede dveřmi a složení týmů první společné sezony obou asociací naší nejvyšší soutěže (Extraligy) je velice zajímavé. Šest nováčku v nejvyšší soutěži nečekal asi nikdo. Uvidíme, co to udělá s kvalitou extraligy.

 

Naše letošní ambice nemohou být vzhledem k předchozí sezoně menší než ty loňské. Navíc posílení kádru co do šířky, tak do kvality nás zavazuje k tomu pomýšlet na příčky nejvyšší. Jak už asi většina šipkařů zaregistrovala, v našem dresu se v této sezoně objeví nová kvalitní posila Pavel „Štajgr“ Prokop (účastník jednoho z letošních turnajů Top 24 a aktuálně 24. hráč českého poháru). Jasný cíl pro letošní sezonu je postup na MR družstev, kde se budeme chtít předvést v daleko lepším světle než v sezoně loňské. Při pohledu na složení Extraligových týmů to ale nebude zrovna snadný úkol:

 

Ripper Ostrava:   Rippeři i přes myslím si velké oslabení v podobě odchodu Dušana Dedka (doplnili kádr Pastou) budou platit pořád za největšího favorita extraligy. Otázkou je, jak budou zvládat rovnocenně válčit na dvou frontách?

 

Profin Orlová:   Při pohledu na soupisku profinu to vypadá, že se Italovi povedlo poskládat hodně kvalitní a zkušený tým. Záleží na tom v jaké sestavě a hlavně v jaké formě budou nastupovat k ligovým zápasům. Zkušenost profinu určitě chybět nebude. Uvidíme hned v druhém kole!

 

Partyzán Skulls  Bohumín:   Návrat Martina Mojáka k partyzánům slibuje další zkvalitnění už tak kvalitního a zkušeného kádru.  Parta kolem lídra Dobroše bude podle mě letos hodně silná.

 

Sauna Kings Český Těšín:   V podstatě stejný kádr jako v loňské sezoně pouze s novým názvem a novým hracím místem. Uvidíme, jestli k nám budou kluci stejně hodní jako na konci loňské základní části :-).

 

Supi Dolní Benešov:   Podle mě černý kůň Extraligy. Už dlouho nepostoupil z druhé ligy tak kvalitní tým jako jsou supi. Dravost a velká chuť po úspěchu spojená se zkušeností.

 

Virus Opava:   Kvalitní a zkušený tým. Virus bude opět trápit favority stejně jako v loňské sezoně. Nemyslím si ale, že by se mohl dostat do boje o první čtyřku a postup na Republiku.

 

Jestřábi 99 Ostrava:   Stejně jako virus můžou potrápit kohokoli, ale taky si nemyslím, že by se mohli dostat na úplnou špici tabulky.

 

Brooklyn Havířov:   Jednoznačné oslabení odchodem lídra týmu Pasty. Nemyslím si, že by brooklyn mohl letos bojovat o horní patra tabulky jako v loňské sezoně.

 

Kobra Šenov:   Další tým, který změnil název oproti loňské sezoně. Na soupisce jsem nenašel Vláďu Weissmanna, naopak přišel Honza Metz. V loňské sezoně to byla záchrana na poslední chvíli. Uvidíme letos.

 

Rubín Red Stones Ostrava:   Rubín určitě nemůže pomýšlet na úspěchy z minulých sezon. Prakticky rozpad týmu, který zřejmě nahradí loňský „B“ tým Rubínu.

 

Melounek Karviná:   Zatím nemá Melounek na webu kompletní soupisku. Jednoznačně se bude opírat o výkony Štefana Čujdíka. Kam až Melounek v tabulce vytáhne?

 

Gardner Jablunkov:   Velká neznámá. Jednoznačný vítěz 2. Ligy skupiny B. Kvalita tady asi bude!

 

Tazman Ostrava:    Kostra týmu se dobře prezentuje na turnajích a výsledky jejich hráčů ukazují, že by nemusel hrát pouze o záchranu.

 

Buldog II Ostrava:    V letní pauze jsme si dali s klukama přáteláček v treningovém tempu 14:4. Navíc s tímto soupeřem zahajujeme letošní sezonu. Uvidíme, ale tipuju to na boj o záchranu.

 

Jestřábi Ostrava:   Z mého pohledu úplná neznáma. Boj o záchranu, nebo né???

 

Uvidíme, jak hodně se přiblíži moje prognóza rozložení sil jednotlivých týmů skutečnosti. Už za pár dní startujeme!!!

Komentáře

Olomouc

BJ | 24.09.2010

V Olomoucı se bohuzel neuvıdıme, protoze nabıram sıly na soustredenı v Turecku, ale klucı tam ası budou. Tak at to tam pada (nejenom u baru)...

liga

Flojd | 23.09.2010

Koukám,že náš kápo zase bude řešit(hřešit) vše u báru. On bez toho piva nebude :-). Jinak kluci díky za ohodnocení Supů. Ať to lítá.

Liga

Oček | 22.09.2010

Tak at se vám letos daří,škoda,že nevyšel ten přátelák,ale určitě si to vynahradíme :)) a v sobotu to proberem u baru :)

Přidat nový příspěvek