Základní část ligy je za námi...

30.03.2010 20:46

 

Pokusím se trochu zhodnotit naše letošní výkony v základní části.

 

Před sezonou jsme si stanovili cíl skončit do čtvrtého místa, což jsme věřili, že je v našich silách a případně se porvat o nástavbu. Po prvních zápasech sezony to ale v tabulce vypadalo, že budeme bojovat spíš o postup do play-off. První zápas prohra s Kingama, pak výhra na Apollu, domácí těsná prohra s Virusem a prohra na Ripperech. Čtyři kola, tři body a desáté místo v tabulce!

 

Pak jsme se ale dali dohromady a v sérii šesti vyhraných zápasů za sebou jsme si poradili mimo jiné s Rubínem, nebo vysoko s Brooklynem. Pak ale opět přišla nečekaná prohra na Šasopase a zase to nevypadalo zrovna růžově. Naštěstí jsme nedopustili znovu nějakou sérii porážek a zbývající dva zápasy první poloviny soutěže jsme vyhráli.

 

Věděli jsme, že pokud se budeme chtít vrátit do boje o třetí místo, musíme hned v prvním zápase druhé poloviny sezony porazit venku Kingy, jinak jsme prakticky z boje o první trojku venku. To se nám podařilo a následně jsme výhru potvrdily dalšími výhrami nad Apollem a na Virusu. Oproti první půli +6bodů.  Pak ale zase přišla série ne úplně dobrých výsledků, když prohráváme s Rippery (což zase tak velkým překvapením nebylo), ale s následnou prohrou v prodloužení na Radku se už zas tak moc nepočítalo! Navíc se nám tato prohra nepodařila odčinit ani na Rubínu a vypadalo to zase dost bledě. Naše postupové šance jsme už neměli ve svých rukou. Z posledních sedmi zápasů jsme pak ale získali plný počet 21bodů. Nutno říct, že mezi těmito zápasy byly i těžké mače na Brooklynu a na Partyzánech. Nakonec nám tahle série výher zaručila postup mezi elitní trojku, k čemuž nám pomohlo zaváhání Kingů v závěru sezony.

 

Ztráta bodů ze začátku sezony se nám naštěstí podařila dohnat ve druhé polovině soutěže, kdy jsme navíc hráli se všemi týmy první sedmičky tabulky vyjma Ripperů venku.  Navíc v celé druhé polovině jsme ztratili pouze 8 bodů, což bylo méně, než v prvních čtyřech zápasech sezony, kdy jsme ztratili bodů 9.

 

Žádnému týmu (možná jen Ripperům) se během celé sezony nepodařilo vyhnout se slabším výkonům v některých fázích sezony. Důležitý poznatek byl ten, že jsme se po některých zaváháních dokázali rychle oklepat a rychle začít znovu naplno bodovat.

 

Nástavbová část o MČR družstev UŠO:

 

Jelikož byla z našeho pohledu druhá polovina sezony lepší než ta první a poslední zápasy se nám vcelku povedly, věřím v to, že se pokusíme porvat o postup na Republiku.  O postupu Ripperů (12 bodů) nepochybuje asi nikdo. Podobně slušně má nástavbu rozehranou i Profin (9 bodů), i když ne zase tak suverénně jako Rippeři a svůj postup bude muset v následujících zápasech ještě potvrdit. Navíc oba týmy mají lepší vzájemné bilance se všemi týmy, se kterými už odehráli zápasy v lize, což bude taky jeden z faktorů, který může v konečné tabulce rozhodovat. Mezi dalšími čtyřmi týmy se ještě svede tuhý boj a cesta k postupu povede přes vítězství ve vzájemných zápasech těchto týmů. Po polovině této mini soutěže se na třetím místě tabulky drží Jestřábi (6 bodů) a navíc mají lepší vzájemnou bilanci s Caseyem (3 body), který dvakrát porazili. Pak zbývá Rubín (3 body), který bude chtít určitě na Republiku postoupit a navázat tak na předchozí sezony. Určitou nevýhodou pro Rubín však může být to, že mají s námi horší vzájemnou bilanci zápasů (10:8, 7:11). Nakonec jsme tady my taky se třemi body.

 

Myslím si, že na postup by mohlo stačit 15 bodů, což v našich silách určitě je. Postoupit však budou chtít všechny týmy, takže bude záležet na lepší momentální formě, zkušenostech jednotlivých hráčů a pevných nervech v koncovkách zápasů.

 

Prognózy jsou prognózy, rozhodne se ale u terčů!!!

 

 

Komentáře

Díky

BJ | 01.04.2010

Díky za podporu kluci, budem se snažit vás nezklamat :-)

MR volá;-)

řehis | 01.04.2010

Ať to lítá kluci

ajeklid

ajeklid | 01.04.2010

Tak ať se vám v té nástavbě daří!!!

Přidat nový příspěvek